Duurzame coating voor elk oppervlakte in Groenlo

Kom gerust eens kijken bij Multicoat Groenlo. Multicoat Groenlo zorgt voor een krasvaste permanente kleur voor uw materialen. Of dit nu oude keukens zijn die een nieuw jasje krijgen of losse onderdelen voor een machine. Alle coatings worden met uiterste zorg gespoten. Coating Groenlo.

Verfproces

De meest gangbare verwerkingsmethode is via elektrostatisch spuiten. Het voorwerp wordt daarbij elektrisch geaard en de poederverf wordt via een luchtmengsel naar het object verspoten (verneveld) waarbij het tijdens het verlaten van het spuitpistool elektrostatisch wordt geladen. Deze poederverfdeeltjes laten zich nu door het geaarde voorwerp aantrekken en slaan daarop neer. Hierdoor wordt ook deels de achterzijde van het voorwerp met poederverf bedekt, wat tijdens conventioneel verfspuiten anders als overspray verloren zou gaan. Vervolgens gaat het voorwerp met daarop poederlak een op 140°C tot 220°C ingestelde oven in. Tijdens de opwarmfase veranderen de vaste poederlakdeeltjes eerst naar vloeibare (verf)vorm, waarna het bij toegenomen temperatuur stroperig wordt en ten slotte uithardt tot vast verffilm. Coating Groenlo.

Door het elektrostatisch principe (potentiaalverschil tussen het poeder en het werkstuk) blijft het poeder aan het werkstuk kleven. Het opladen van de poederdeeltjes kan zowel door het creëren van een spanningsveld (corona-oplading) als door het opwekken van wrijving in het pistool (tribo-oplading).

Het verwerken van een metallic, flakes, chroom look, blank, candy en hamerslag is met poedercoaten ook mogelijk. De meeste bedrijven die poedercoaten uitoefenen hebben deze technieken niet in huis.

Voordelen Coating Groenlo

Het voordeel van het poederlakken is dat er bij dit lakproces geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het werkstuk te laten hechten. Ook kan lak die in eerste instantie niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poederlakproces milieuvriendelijk. In combinatie met een thermisch verzinkte ondergrond of staal voorzien van een KTL-lak biedt poederlakken een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden. Coating Groenlo

Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat voor gele kleuren. Ook voor het 3 tot 5% aanwezige bezwaarlijke TGIC (verharder in weerbestendig polyesterpoederlak) zijn inmiddels vervangers ingezet.

Nadelen

De nadelen van poederlakken zijn dat het te lakken deel geleidend moet zijn en dat delen bestand moeten zijn tegen de hogere temperatuur die noodzakelijk is om het poeder te smelten.

Ook moet er een 100% rein oppervlak zijn. Dit vergt veelal grote investeringen voor de voorbehandeling. Bij onvoldoende reinheid ontstaan onthechtingsproblemen. Coating Groenlo

Doordat er veel warmte nodig is om de poeder te laten versmelten met het oppervlak zijn grote objecten van dik staal langdurig niet hanteerbaar.

Poederlak moet gemoffeld worden en dat kost energie (gas), wat nadelig is voor het milieu.

Toepassing

Poederlakken worden vrij algemeen toegepast. Voorbeelden van toepassingen zijn balkonhekken, stalen meubels, radiatoren, witgoed (koelkasten en dergelijke), auto-onderdelen, stalen hekken en profielen.

De toegepaste poeders zijn meestal op polyestersepoxypolyurethaan → anti graffiti of een hybride (combinatie van polyester en epoxy) basis. Coating Groenlo

 

(bron: Wikipedia)

U wilt graag meer informatie of een persoonlijk gesprek?
Als u onderstaand formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d9812.983611725378!2d6.621516!3d52.057046!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0xd17542000902c482!2sCar+Care+Groenlo+%7C+Autoschade+%26+Autocleaning+Service!5e0!3m2!1snl!2snl!4v1512751496428" width="100%" height="300" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

De volgende bestandsformaten worden geaccepteerd: JPG, JPEG, BMP en PDF
Bestanden mogen niet groter zijn 3mb. Voor meer foto's en grotere foto's vragen wij u WETRANSFER te gebruiken.